Olaszországban készülnek legjobbjaink

02A legjobb magyar 470-es kettős, Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor is külföldön készül a 2017-es szezonra. A Földközi-tengeren, Imperiában jártak január végén,és ott is folytatják edzéssel, versenyzéssel.


Az év első edzőtáborát Impériába terveztük egy olasz edzővel, Simon Sivits Kosutával. Januárban a hajó fejlesztésével, a megfelelő anyagi háttér megteremtésével, a megfelelő erőnlét és súly elérésével foglalkoztunk. Az edzőtábor szervezése nehezen indult, mivel motoros és busz nélkül álltunk három nappal az indulás előtt. Szerencsére a Magyar Vitorlás Szövetség kisegített a bajból így el tudtunk indulni – olvasható Gyapjas Zsombor beszámolójában.

03

Az edzések során a fiúknak szerencséjük volt az időjárással, mivel egy nap kivétel mindig közép (13–16 csomó) vagy erős (18–23 csomó) szélben tudtak vízre szállni. A vízen teljesen új edzésmódszert sajátítottak el. Az edzéseket rövid megbeszélés követi, ahol a nap pozitív és negatív dolgait egyaránt végigbeszélik.

01
A következő edzőtábor jövő héten kezdődik ugyanitt, amit egy verseny követ, ahol remélhetőleg pontos képet kapunk arról, hogy halad versenyzőink felkészülése. Február végétől pedig Pálmán folytatják a felkészülést a fiúk egy három részből álló edzéssorozattal a német és spanyol csapattal.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!