Nyolc tipp: éld át az utazás élményét otthon

Veszett időket élünk, a koronavírus miatt bevezetett kijárási korlátozásokat egyre nehezebb elviselni. De van megoldás, a kalandos életvitel becsempészhető a négy fal közé.

Vacsi a tévé előtt
Nem kell ahhoz repülőgépen ülni, hogy kis adag kaját egyél, aminek ráadásul megkérdőjelezhető az eredete. Rendelj házhoz valami olcsó helyről, az étellel együtt melegíts meg egy tálcát is, aztán teríts meg egy indokolatlanul kis asztalra, amit a lábaidon egyensúlyozol. Már ülhetsz is le a televízió elé, ha pedig némi sóra van szükséged… hát, így jártál.

Égesd le magad
De ne átvitt értelemben, hanem szó szerint. Hiszen semmi sem árulkodik jobban arról, hogy utaztál, mint a rákvörösek vállaid és hátad. Elvégre „minek az a napkrém, tudok én vigyázni magamra?” Feküdj ki valahova, és ne kelj fel, amíg el nem éred a kívánt hatást. Közben még a hajadba is fonathatsz egy teljesen indokolatlan tincset valamelyik családtagoddal. Akinek persze mindezért arcátlanul nagy összeget fizetsz.

Nézz filmet az iPadeden
Bár a nappaliban ott figyel a nagy képernyős televízió, a repülés élményének felidézésére az nem jó. Ahhoz kis monitor kell és rossz hangminőség.

Egy kávét vegyél, de kettő árát fizesd ki érte
Ha nem reptéren veszed, a kávé kifejezetten olcsó ital. Hogy újra felidézhesd az „utazós kapucsínó” ízét, legközelebb, amikor leszaladsz a helyi kávézóba, minimum dupla árat fizess a kedvenc feketédért. Nem úr, aki nem pazarol!

Aludj széken
Természetesen ez is teljesen értelmezhetetlen az otthoni környezetben, de a világ felfedezésének elengedhetetlen velejárója. A délutáni szunyókálás teljesen új értelmet nyer, mi több, nosztalgiázásra csábít, ha az azt a leginkább alkalmatlan eszközön bonyolítod.

Fotózd le az ajándéktárgyaidat
Kerítsd elő a gízai piramis, az Eiffel-torony, a New York-i Szabadság-szobor vagy bármi hasonló monumentális építmény kicsinyített mását a fiók mélyéről, mert most az jelenti az egyetlen kapcsolatodat a külvilággal. Aztán – a magad és környezeted lenyűgözése céljából – készíts róla fotókat különböző beállításokkal, hátha legalább egyszer majdnem úgy néz ki, mint az igazi.

Olvass könyvet hajnali kettőkor
Rémlik még az időeltolódás miatti fáradtság? Amikor a rosszkor vagy éber vagy épp hullafáradt? Könnyen felidézheted az érzést, ha felkelsz az éjszaka közepén (az ébresztőórádra szükséged lesz), és nekiállsz valami szokatlannak. Cserébe hamar letudhatod az elmaradásaidat.

Háromnapos ruha
Szagold meg a pólódat. Ha „még nem is olyan büdös”, akkor pont jó lesz holnapra is. Utazás közben rendre úja (és újra) használunk olyan ruhadarabokat, amiknek már a mosógépben lenne a helyük. Ez most otthon is így van, úgyse mész sehova (legfeljebb kávéért – lásd feljebb), akkor meg minek cserélgetni?

(fotók: seriouseats.com, huffpost.com, tylt.com, orogoldlocations.com, worthpoint.com, iol.co.za)
Forrás: traveller.com.au

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!