Nyolc hónapig tartó luxushajózás

2018. május 8.
Címkék :

A norvég Viking hajózási társaság jövő augusztusban indítja el a világ leghosszabb hajókirándulását, amelynek során a nyaralók az út során 59 országot érintenek majd.

Nyolc hónapig, egészen pontosan 245 napig tart a Londonból induló luxus-hajókirándulás. 930 utast várnak a fedélzetre, a szerencsés és tehetős nyaralók – a legolcsóbb, 25 négyzetméteres kabin 66 990 fontba, azaz közel 24 millió forintba kerül – az Antarktisz kivételével minden kontinenst látni fognak, 59 országban járnak majd.


Az útvonal a következő lesz: a hajó Londonból indul, és előbb megkerüli Nagy-Britanniát, valamint Norvégiát, majd csak ezt követően fordul rá az Atlanti-óceánra, hogy aztán elérje Grönland partjait.

Ezután következik Kanada és az Egyesült Államok, Montrealban, New Yorkban és Bermudán is megáll a hajó, a nyaralók Barbadoson is járnak majd, mielőtt rákanyarodnak az Amazonasra. Az útiterv részét képezik a Fidzsi-szigetek, Új-Zéland, Ausztrália, Kína, Szingapúr, Srí Lanka, India, Thaiföld is. Végezetül Spanyolország és Portugália partjainál jut el a hajó ismét Angliába. A hajón két úszómedence, sparészleg és nyolc étterem is lesz – írta a hvg.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!