Nyaralást tervez? Irány a tenger!

2019. március 21.
Címkék :

Egyre többen választják a tengerjáró hajón való nyaralást, és az úszó szállodák fedélzetén barangolják be a világot.

A tengeri hajóutak egy 15-16 emeletes óceánjáró fedélzetén több előnyt, újdonságot, valamint élménydömpinget tartogatnak az utazó számára, mint azt ő elsőre elképzelné. Egy 7, 11 vagy 13 éjszakás út során több desztinációt is felfedezhetünk anélkül, hogy ki- és újra becsekkolni kellene több szálláshelyre, hiszen itt csak egyszer kell elfoglalni szobánkat, ami az út során végig kényelmes és komfortos szállásként szolgál.


Ráadásul az út ára all inclusive ellátást foglal magában, nincs az az utas, aki végig tudná enni mindazt a hatalmas kínálatot, ami a nap 24 órájában elérhető számára. A teljes ellátáson felül külön fizetni csak a különlegességekért kell, ezek közé tartoznak például a tematikus á la carte éttermek vagy a különféle wellness-szolgáltatások.

Egy ilyen nyaralás során az igazi élmény maga az utazás, ráadásul luxuskörülmények között, hiszen a hajó számos – és sok esetben egyedi attrakcióját – élvezhetjük az út során. Az MSC-hajóknál ilyen kuriózum például a világhírű Cirque du Soleil társulat előadása. Érdemes már az első nap felfedezni az óriáshajót, hiszen a szabadidős tevékenységek tárházát kínálja (pl. drótkötélpályák, szörfszimulátor stb.), amelyeket sok esetben nem is tudnak idejükbe belepréselni az utasok.


Természetesen kuriózum az is, hogy kikötéskor akár egyénileg, akár különböző fakultatív kirándulások révén felfedezhetjük az adott helyiséget egy egynapos kirándulás keretében. Ez azt jelenti, hogy két hét alatt majd egy tucat desztinációt járhatunk így be – írta a turizmus.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!