Nőtt a Magyarországra látogatók száma

2019. december 13.
Címkék :

Októberben is jól teljesített a magyar turizmus. Erős külföldi vendégforgalom, stabil belföldi kereslet, magasabb bevételek, és emelkedő Szép-kártya-forgalom jellemezték az ágazatot.

Az év első tíz hónapjában tovább nőtt a vendégek száma Magyarországon, amely október végére megközelítette a 11 milliót, ami 1,4 százalékos növekedést jelent 2018 azonos időszakához képest. Októberben a vendégforgalom 6,2 százalékkal emelkedett a hazai kereskedelmi szálláshelyeken, a növekedés ütemét pedig jelentősen meghatározta az erős külföldi vendégforgalom. A külföldi turisták októberben 546 ezren érkeztek, 9,2 százalékkal többen, mint tavaly ugyanekkor, és 1,3 millió éjszakát töltöttek a hazai kereskedelmi szálláshelyeken, ami jelentős, 10,3 százalékos növekedést jelent.

A belföldi vendégforgalom motorja továbbra is a Széchenyi Pihenőkártya, a kártyatulajdonosok 2,5 milliárd forintot költöttek, amely 64,1 százalékos emelkedés 2018 októberéhez képest. A hazai szálláshelyek bevételei is töretlenül emelkednek, kereskedelmi szálláshelyek összes bruttó árbevétele 9,8 százalékkal növekedett októberben, 2018 októberéhez képest – írta a turizmusonline.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!