Neves vitorlázók az X-35 OD osztályban

1216javitottSzeptember 15-én indul az X-35 országos bajnokság, amelyet az idén is a BYC rendez. Előzetes információk szerint hét egység indul az igen szigorú nemzetközi osztályszabályzat szerint.

Az idén több neves vitorlázó is hozzájárul a magas színvonalhoz és kiélezett küzdelem várható. Detre Zsolt, Czégai Péter, Litkey Árpád, Goszleth Marcell, Rauschenberger Miklós és Vigh András jelenik meg a különböző posztokon.

 

Detre Zsolt

Az 1947-ben született Detre Zsolt sokszoros országos bajnok, többek között repülő hollandiban 11-szer, solingban négyszer lett a legjobb.

detrezsolt

Czégai Péter

A Procelero SE szakosztályvezető, olimpikon vitorlázó, 21 magyar bajnoki címmel büszkélkedhet. Az elmúlt években elismert edzőként foglalkozott az olimpiai 470-es keret tagjaival, mostanság pedig a Laser és Byte CII versenyzőink edzője hazai és külföldi vizeken is.

czegeipeter

Litkey Árpád

Az 1972-ben született Litkey Árpád eddig nyolc magyar bajnoki címmel büszkélkedhet, kilencszer volt második és öt alkalommal a dobogó harmadik fokára is felállhatott.

Litkeyarpad

Goszleth Marcell

A kiváló taktikus és kormányos legutóbb Fa Nándor társaságában versenyzett a Spirit of Hungary fedélzetén. Sydney-ben olimpiai résztvevő volt, nyert Kékszalagot és több ízben magyar bajnokságot is.

goszlethmarcell

Rauschenberger Miklós

Az 1976-ban született Rauschenberger Miklós többszörös magyar bajnok a különböző hajóosztályokban, első bajnoki címét még 1993-ban szerezte. A Kékszalagon egyszer diadalmaskodott a regina hajóosztályban és több alkalommal is felállhatott a dobogó második fokára.

rauscenbergermiklos

Vigh András

Vigh András nyert magyar bajnokságot optimistben és 420-as kategóriában is. Az 1985-ben született vitorlázó állt az optimist- és a 420-as ranglista első helyén, indult a 2002-es 420-as Európa-bajnokságon, valamint készült a pekingi olimpiára a 470-es hajóosztályban. Nyolcszoros magyar bajnok.

Vighandras

 

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!