Népszerűek a belföldi nyaralóhelyek

A Balaton mellett a görög és a horvát tengerpartok a legtöbbet említett turisztikai célpontok az utazási tervekben és a közösségi médiás csevegésekben.

Az augusztusra megérkezett jó idő és a biztonságosabb hazai vakációzás a korábbinál is népszerűbbé tette az aktív szabadidős tevékenységeket, illetve a város- és gyógyfürdő-látogatásokat. A válaszadók 62 százaléka tervezi felhasználni szabadnapjait belföldi utazásra, kikapcsolódásra – derül ki a Lounge Group elemzéséből.

A hétvégi programokkal, strandolással, nyaralással kapcsolatos említések határozták meg a hét legnépszerűbb beszédtémáit, ami abból is jól látszik, hogy a fürdőélménypontok iránt érdeklődő említésszámok megnövekedtek az interneten. Ezek közül is kiemelkedő volt a debreceni Aquaticum Mediterrán Élményfürdő, a budapesti Gellért Fürdő és a Miskolctapolcai Termál- és Barlangfürdő.

A Balaton továbbra is a legkedveltebb nyaralási úti cél hazánkban, amit a tó körüli programlehetőségek tesznek vonzóbbá. A térségen belül Keszthelyről és Tihanyról esett a legtöbb szó, míg a Tisza-tó strandját az abádszalóki vízisport- és szálláslehetőségek kapcsán említették. A balatoni fesztiválok – például a siófoki Bor- és Fröccsfesztivál vagy a Balatonalmádi Gasztro Fesztivál – szintén népszerűek, emellett jó néhányan kapcsolódnak ki a tó körüli kerékpár- és SUP-túrákon – olvasható a Lounge Group felmérésében.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!