Népszerűbb a belföldi nyaralás

2021. július 27.
Címkék :

Főként belföldi utazásra készülünk az év második felében, és nem szeretnénk újra bezárkózni. Az Eventrend Hotels felméréséből kiderült az is, hogy nagyon szeretjük a wellnessezést.

A válaszadók 83 százaléka tervez belföldi nyaralást, 9 százalék foglal külföldi utazást, csupán 8 százaléknak nincsenek tervei. A válaszok alapján a legnépszerűbb egy medencés szaunázós élmény. A felmérésben résztvevők nagy része a wellness nyújtotta örömöknek hódolna, nem sokkal mögöttük elmaradva, 38 százalék valamilyen vízpartot részesít előnyben. Csupán a megkérdezettek 18 százaléka szereti sportosabban, aktívabban tölteni a szabadidejét.

A fejenkénti 200 ezer forint a lélektani határ a válaszadók összességét figyelembe véve. 35 és 36 százalék azon két kategóriát képviselők aránya, akik ez alatt a limit alatt terveznek, de 200 ezer forint felett is 21 százalék fizet a pihenésért.

A válaszadók 71 százaléka tervez az év második felére valamilyen kimozdulást, leginkább belföldre, 29 százalékuk nem tervez mást, mint amit eddig lefoglalt vagy eldöntött – írta a turizmus.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!