Népszerű a bankkártyás fizetés a kompokon

2018. július 18.
Címkék :

A Mastercard adatai szerint egy év alatt 47 százalékkal növekedett a kártyás fizetési tranzakciók száma a balatoni hajókon. A május–szeptemberi időszakban a hajók fedélzetén, illetve a jegypénztárakban az utasok 57 százalékkal költöttek többet bankkártyával, mint az előző év azonos időszakában.


„A kártyás tranzakciók kiugró növekedése a Mastercard és a Bahart három éve kötött együttműködési megállapodásának egyik fontos eredménye – mondta Eölyüs Endre, a Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója. – „A Balatonnál pihenők egyre többet használják bankkártyájukat, ha hajózásra kerül sor. Ez nemcsak a sétahajók, de a kompok esetében is nagy könnyebbséget jelent a kártyabirtokosoknak. E mellett egész nyáron különleges programhajókkal és kártyás kedvezményekkel várjuk a Balatonra érkezőket.”


A Mastercard három éve kötött megállapodást a Baharttal, ennek célja az volt, hogy a Balatonon hajózni vágyók minél könnyebben juthassanak hozzá a hajójegyhez és a fedélzeti szolgáltatásokhoz. Ennek eredményeként valamennyi jegypénztárt és fedélzeti büfét egyérintéses fizetésre alkalmas terminállal látták el, így nemcsak a kikötők pénztárainál, de a hajók fedélzetén is használhatjuk bankkártyánkat. Ezenfelül számos kedvezmény várja azokat, akik kártyával fizetnek hajó- vagy kompjegyekért, éves bérletekért.


A Mastercard- és Maestro-kártyabirtokosok nemcsak a kompon és a hajójáratokon utazhatnak kedvezményes áron, de a különböző programhajókra is engedménnyel válthatják meg jegyüket. A legkisebbeket a Mastercard Varázshajón várják interaktív játékokkal, a szórakozni vágyók pedig a Balaton közepén, a Mastercard Bulihajón táncolhatnak a nyári estéken ugyancsak kedvezménnyel. Augusztus 20-án pedig a Mastercard Tűzijátéknéző hajókról láthatjuk, ahogy fényárba borul a magyar tenger.


A hajóval rendszeresen utazók további kedvezményeket kapnak, amennyiben Bahart Joker kártyájukat Mastercard vagy Maestro kártyával veszik meg.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!