Nemzetközi versenybíróvá választották Náray Vilmost

Újabb nemzetközi minősítésű versenybíróval gazdagodott a magyar vitorlázás. Böröcz Bence után Náray Vilmos is megkapta World Sailing elismerését.

Szakmailag nagyon fontosnak tartom, hogy a szabályokról ne csak az óvási szobákban essék szó, hanem azokat minél mélyebben megismerjék a versenyzők, hiszen ez az ő érdekük – többek között ezzel kommentálta a kinevezését Náray Vilmos vitorlázó és versenybíró.


Náray Vilmos 1973-ban kezdett vitorlázni Agárdon, a Velencei-tavi Vízi Sportiskola „arany nemzedékének” tagjaként. Első komolyabb eredményét a legelső magyar optimistbajnokságon szerezte, ahol harmadik lett. A későbbiekben Cadetben, 420-assalés 470-essel vitorlázott, rövid ideig a Star versenyzésbe is belekóstolt az egykori MTK-ban, Balatonfüreden. 2005-ben lett a Magyar Dragon Szövetség titkára, 2011-ben elnöke, és nevéhez fűződik két Dragon Európa-bajnokság megszervezése a Balatonon, 2010-ben és 2018-ban. A magyar osztályszövetség vezetőjeként évről évre képviseli a magyar flottát a Nemzetközi Dragon Szövetség közgyűlésein.


Näray Vilmos kinevezése előtt néhány nappal a World Sailing két évre Böröcz Bence versenybírót választotta a vezető versenybírók csoportjának tagjává.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!