Nemzeti Regatta Siófokon

Nemzeti_Regatta_hangulat2016. június 11-12-én hagyományteremtő céllal, Siófokon rendezik meg a Nemzeti Regattát. A regattára az ország települései nevezhetnek, tehát kimondottan amatőr versenyről.

Nemzeti Regatta Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválja teljesen új kezdeményezés. Célja, hogy a Balatont, mint nemzeti kincset népszerűsítse Magyarországon. A rendezvényre március 30-ig várják a szervezők a nevezéseket.

Kollár József„Bízunk benne, hogy a Nemzeti Regatta Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválja hagyományteremtő rendezvény a lehető legszélesebb körben kedvező fogadtatásra talál és alkalmat ad arra, hogy a Balaton-parton találkozzon és egymásra mosolyogjon az egész ország” – mondta el Kollár József, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.

A településeknek csak nevezniük kell, még az sem olyan nagy baj, ha nincs nagy tapasztalatuk a vitorlázásban, mert minden csapat számára a hajókat és egy kormányost a Magyar Vitorlás Szövetség biztosít. A legénységnek azonban a települést, illetve a település értékeit kell képviselnie.

Kollár Lajos„A Magyar Vitorlás Szövetség célja, hogy támogassunk mindent, ami a hazai vitorlázással kapcsolatos, és minél szélesebb rétegeket szólítsunk meg. Magyarországon az aktív vitorlázók száma eléri a 30 ezret, célunk, hogy ezt a létszámot tovább növeljük” – emelte ki Dr. Kollár Lajos, a szövetség elnöke.

A hétvége nem csak a vitorlázásról szól majd. Minden benevezett teleülés lehetőséget kap arra, hogy saját helyi értékeikre, látványosságaikra, hagyományaikra, természetei szépségeikre, mint hasonló nemzeti kincsekre irányítsák az ország figyelmét.

A rendezvényről további információ a hivatalos honlapon található.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!