Nem találják az eltűnt legénységet

Egyre kevesebb az esély, hogy megtalálják az Atlanti-óceánon eltűnt dél-koreai hajó legénységét. Eddig csak két matrózt mentettek meg, ők számoltak be a fedélzeten történt utolsó, szörnyű percekről.


A 24 fős személyzettel vízre szálló hatalmas dél-korai hajónak vasárnap veszett nyoma a Dél-Atlanti-óceánon. A monstrum 260 ezer tonna vasat szállított Brazíliából Kínába, amikor a tragédia történt, egyelőre azonban senki nem sejti, mi okozta a gondot.


A fedélzeten utazók közül eddig csupán két Fülöp-szigeteki matrózt tudtak kimenteni, akik elmondták, hogy kapitány mindenkit figyelmeztetett, hogy ömlik a víz a fedélzetre és a hajó ketté fog törni, erről SMS-ben is értesítette a hajó tulajdonosát.


Eddig azonban sehol nem lelték nyomát a hatalmas hajónak, csupán üzemanyagfoltokat, törmelékeket és üres mentőcsónakokat találtak. Az uruguayi haditengerészet szóvivője nem sok jóval kecsegtetett: – Az órák múlásával egyre inkább csökken az esélye annak, hogy megtaláljuk őket – mondta el Gaston Jaunsolo. A kutatást nem adták fel, a brazil és az argentin hatóságok is keresik a túlélőket. Az egyelőre rejtély, hogy mi okozta a tragédiát, ugyanis semmilyen komplikációról nem tudtak, Jaunsolo elmondta, hogy aznap a navigáció szempontjából nem volt bonyolult nap – írta a blikk.hu.

(képeink illusztrációk)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!