Nem lesz jéghegy a Titanic-vidámparkban

Már épül a Titanic életnagyságú replikája a kínai Szecsuán egymilliárd jüanból felhúzott megavidámparkjában, ám a jégheggyel ütközést – a korábbi tervekkel ellentétben – nem élhetik át az érdeklődők.

A vidámpark eredeti terveiben szerepelt egy olyan attrakció is, amelyben a hajó utasai átélhetik az ütközést a jégheggyel, de a komoly nemzetközi felháborodás miatt ezt az ötletet végül visszavonták a kínaiak. A Steven Star Energy Investment csoport a Tajing megyében lévő Csicsiang folyó mentére tervezett üdülőhely és élménypark egyik látványosságának szánja a replikát.


A hajómás az eredetihez hasonlóan 269 méter hosszú, 28 méter széles lesz, és a 104 évvel ezelőtt elsüllyedt hajó minden elemét magában foglalja majd, a táncteremtől kezdve a színházon át egészen az első osztályú kabinokig.

A kornak megfelelően változtatásokat is végeznek, például wifivel szerelik fel a látványosságot – közölte Vang Vej-ling, az építtető cég vezérigazgató-helyettese. Az építkezés költségei egymilliárd jüanra (42 milliárd forintra) rúgnak, a hajó a tervek szerint 2017 végére készül el.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!