Nem fürödhetnek kutyák a Balatonban?

2021. április 27.
Címkék :

A siófoki önkormányzat felhívja az állattartók figyelmét, hogy május 15. és szeptember 15. között a kijelölt fürdőhelyekre állatot bevinni tilos.

Jó néhány megkeresés érkezett Siófoki Közös Önkormányzati Hivatalhoz és a Balatonpartok kezelőjéhez, a Balaton-parti Kft.-hez a lakosság részéről a kutyasétáltatást tiltó táblák eltávolítása miatt.

A Siófok Város Önkormányzata az alábbi döntést hozta: „Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a nyári szezonra való felkészülés és a jogszabályoknak való megfelelés érdekében a hivatal és a kft. munkatársai a tiltó táblák kihelyezését jelenleg is felülvizsgálják, módosítják.

A kedvtelésből tartott állatok tartásának szabályairól szóló 28/2016 (X. 27.) önkormányzati rendelet szerint a 2021. május 15. és szeptember 15. közötti időszakban kijelölt fürdőhelyekre állatot bevinni tilos.

A jogszabályban meghatározott kijelölt fürdőhelyek alatt nemcsak az elkerített strandokat kell érteni, hanem minden olyan partszakaszt, ahol megfelelő tábla jelzi, hogy az adott vízterületet fürdésre kijelölték. Ez azt is jelenti, hogy csak arra az időszakra és helyszínre vonatkozik a tiltás, amire a fürdőhely-kijelölés, a strandokon kívül az önkormányzat rendeletben sem tilthatja meg a sétáltatást.

A kedvtelésből tartott állatok sétáltatása során póráz és szükség szerint szájkosár használata kötelező. Felhívjuk a magukat felelős állattartónak tartó gazdák figyelmét, hogy az állatok ürülékét minden esetben össze kell gyűjteni; ennek elmulasztása köztisztasági szabálysértésnek minősül.”

(forrás: siofok.hu)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!