Ne szemetelj!

elephant-seal-release-wodHányszor hallottuk már ezt a mondatot? Ráadásul a témát komolyan is kell venni, hiszen vizeink és vizeink élővilága veszélyben van. Ha nem lépünk a folyamatok visszafordíthatatlanná válnak, a következményeket pedig el sem tudjuk képzelni. De van, aki elképzeli helyettünk…
Mi történik, ha az óceán megharagszik ránk? Bár a téma komoly, a videó meg csak egy reklám, de elgondolkodtató:

Egyébként a környezetvédelem nagy hangsúlyt kap a sport világában is. A napokban a Szörf Világszövetség (WSL) döntött úgy, hogy  1,5 millió dollárt ad a Lamont-Doherty Megfigyelőközpont tudományos programjába. A tudományos program a korallzátonyok védelmével, az óceánok tisztán tartásával, ökoszisztémájuk óvásával és az óceán és klíma összefüggéseivel foglalkozik.

greatbarrierreef3

„Az óceánok állapota és az éghajlat gyorsabban változik, mint amivel lépést tudnánk tartani. Az együttműködés és egyébként a WLS Pure program abban támogatja a tudósokat, hogy minél hamarabb rájöhessenek arra, hogy ezek a változások milyen hatással lesznek az élelmellátásra, vízkészletre és az energiaháztartásra” – emelte ki Peter deMenocal a Lamont-Doherty Megfigyelőközpont vezetője.

marine

„A kutatás további célja az oktatás. Ha sikerül olyan tudósokat kinevelni, akik egyben szörfözni is szeretnek, az óriási lépés a környezetvédelem szempontjából. Ők képesek lesznek arra, hogy jobban ráirányítsák a figyelmet a környezeti problémákra. Ha megfelelően informáljuk őket, a vízszeretetükkel és hozzáértésükkel jó irányú változások érhetők el – tette hozzá Paul Speaker a Szörf Világszövetség elnöke.

Forrás: Surfertoday

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!