Napfényes Norvégia?

2016. március 14.
Címkék :

TromsoHa Észak-Európa országaira gondolok, elsősorban a hó, a sötét és a hideg szavak jutnak eszembe. Ez többé-kevésbé igaz, azonban vannak kivételes időszakok, ilyen a Midnight Summer.

A nyári napforduló június 23-án van, így még egyáltalán nem késő azon gondolkodni, hol töltsük ezt a napot. És erre nem is olyan rossz hely a hideg és sötétnek hitt Norvégia. Az ország északi részein ebben az időszakban (május közepe és július vége) szinte le sem megy a nap, így aztán igazán látványos kirándulásnak ígérkezik. Pláne akkor, ha úgy döntünk, hogy a napfordulót egy hajóról csodáljuk, az Északi sarkkörön.

Midnight Sun

Számos hajózással foglalkozó utazási iroda specializálódott erre az időszakra. Az egyik ilyen lehetőség a Black Watch fedélzetén kínálkozik. A csomag 13 napos hajózást foglal magában, Doverből való indulással. Az útvonal az Északi-fok irányába tart, amely Európa szárazföldi részének legészakibb pontja.

Napfenyes_norvegia

A teljes utazásból a hajó 6 éjszakát tölt az Északi szélességi körön, pontosan akkor, amikor a Nap nem nyugszik le. A napfordulót Tromsoban töltik a résztvevők, majd innen veszik az irányt hazafelé.

Midnight_sun_buldersanden_norway

Azt azért fontosnak tartom megjegyezni, hogy aki a mediterrán vagy éppen trópusi forróságot szereti, csalódni fog. Tromsoban ugyanis ilyenkor az átlagos maximum hőmérséklet 15 fok körül alakul.

 Black Watch mellett válogathatunk a Royal Caribben International vagy a Fred Olsen ajánlatai közül is.

Forrás: http://www.2luxury2.com/40-of-the-worlds-best-cruise-holidays/

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!