Nagyszerű versenyt hozott a Lelle Kupa

2019. augusztus 22.
Címkék :

Negyedik alkalommal került sor egy kis barátságos erőpróbára a Balaton középső medencéjének hajósai között a BL YachtClub kikötőjében. A Karsailing VSE szervezésében három osztályban (yardstick I., II. és III.) összesen 28 hajó nevezett a túraversenyre.

Egy óra parti halasztással indultak a hajók, mert az előrejelzések egy délnyugati szelet jósoltak, ami menetrend szerinti pontossággal meg is érkezett. A pályát Balatonszepezd, Révfülöp és Balatonlelle között jelölték ki a hajósoknak. A versenyt, amelynek távját mindenkinek sikerült teljesítenie, az idén is a sportszerűség és a kitűnő hangulat jellemezte.
A megmérettetés jó alkalom volt a bajnokságokra való felkészülésre is, sőt a viadal lezárásaként az optimistekkel megrendezték a bajnokok bajnokságát. Ez annyit jelentett, hogy a hajóosztályok nyertes kapitányai beültek az optimistekbe, és megmérkőztek a bajnokok bajnoka címért a balatonlellei kikötőben.

A versenyt abszolútban a Mix nevű hajó nyerte meg, amely a BL YachtClubban áll, így tulajdonképpen otthon maradt a trófea, hiszen az előző évben a Zamina szerezte meg az első helyet, amely szintén Balatonlellén parkol. A győztes hazavihette a Lelle Kupát, ami egy vándorserleg, így a Mixet és kormányosát, Radnóty Zoltán visszavárják a szervezők a következő évi küzdelemre is – írta a sonline.hu.

Eredmények. Abszolút: 1. Mix (kormányos: Radnóty Zoltán). YS I.: 1. Happy Merida (kormányos: Medgyesi Csaba), YS II.: Blue Jay (kormányos: Draskóczy Katalin), YS III.: 1. Vig (kormányos: Vig János).

(fotó: a verseny Facebook-oldala)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!