Nagy sikerű István, a Király Keszthelyen

A Keszthelyi-öbölben augusztus 20-án több mint 70 hajó küzdött a Szekszárdi Borok Nagydíjáért.

„Az István, a Király Kupa vitorlásverseny csaknem 40 éves múltra tekint vissza, de az elmúlt három évben indult igazi fejlődésnek” – mondta Gárdos Péter. A szervező Keszthelyi Túravitorlás Club (KTC) elnöke szerint a sokáig belterjesebb rendezvényt szeretnék a Balaton egyik meghatározó vitorlás eseményévé tenni, ami segít abban is, hogy Nyugat-Balaton fontosabb szerepet töltsön be a tó sportéletében.

Tavaly 52 hajóval rendezték meg a viadalt, ami több mint duplája a korábbiaknak. A sportrendezvény növekvő jelentőségét igazolja az is, hogy az idén először pénzdíjas volt a verseny, amelyen a Szekszárdi Borok Nagydíjáért mérhették össze tudásukat az indulók, több hajóosztályban.

Gárdos Péter szerint a Balaton nyugati medencéje némileg háttérbe szorult az elmúlt évtizedekben a vitorlássportban, és a KTC ezen akar változtatni a verseny fejlesztésével, ami közösségépítő esemény is egyben. Idén gasztronómiai és zenés programok is kísérték az István a Király Kupát, amit Keszthely városa mellett egyre többen támogatnak. Az elnök azt reméli, hogyha az érdeklődés továbbra is így nő, akkor néhány éven belül az egyik legnagyobb hazai vitorláseseménnyé és egésznapos turisztikai látványossággá válhat az István, a Király Kupa.

A Keszthelyi TV összefoglaló filmje a 2021-es István, a Király Kupáról:

YouTube video

fotó és forrás: ktc.hu

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!