Nagy siker a Laser 4.7 vébén

2016. augusztus 8.
Címkék :

2016_U21_logoVeisse Zoltán, az MVM SE vitorlázója a hetedik helyet szerezte meg Kielben, a Laser 4.7 világbajnokságon, amelyen 256 hajó szállt vízre a győzelemért.

A mai első, egyébként tizedik futamon az Arany csoportban szűken, de az élen kerülte a kreuzbóját 17–23 csomós, erős szélben.

A következő szakaszon elcsúszott mellette az akkor összetettben is éllovas olasz Gallinaro, de Zoli ezután végig nagyszerűen tartotta a második helyét a befutóig. Ezzel az összetett 4. helyre ugrott előre, mivel életbe lépett a második kieső is, és a pénteki BFD mellett már a 49. helyét is kiejthette.

Alt_unnamed391

Az utolsó futamon a tovább erősödő szélben már nem jött össze olyan jó helyezés, mint az Arany csoportban eddig minden alkalommal, és így végeredményben Veisse Zoltán a 7. helyet szerezte meg a 256 hajós Laser 4.7 világbajnokságon.

2016_47_rigged_to_launch_sm

Bár a pénteki balszerencsés nap két rossz helyezése kikerült a pontjai közül, az végig nyomaszthatta a döntő futamokon, hogy minden egyes hibázása már befolyásolja a végső pontszámát és helyezését. Mindenestre hatalmas lelkierőről, kiemelkedő tehetségről és koncentráló képességről tanúskodik, ahogy mindezek ellenére az Arany csoportban vitorlázott.

A versenyen induló magyarok közül Újváry Dénes az 50., Erőss Loránd a 79., míg Argay Balázs a 91. helyet szerezte meg.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!