Nagy csatákat vívtak a laseresek

A Laser hajóosztályok flottabajnokságán, egyben idei második ranglistaversenyén Laser 4.7-ben 34, Laser Radialban 21, Laser Standardben 4 induló állt rajthoz. A nemzetközi versenyre cseh és szlovák versenyzők is érkeztek.

Az első nap komoly kihívás elé állította a versenyrendezőséget, mivel az érkező melegfronttal kevés szelet ígértek az előrejelzések. Ennek ellenére maximálisan sikerült kihasználni a természet adta lehetőséget és késő délután két futamot bonyolítottak le 5 csomó körüli délies szélben mindhárom hajóosztály részére.

A verseny második napján 8 csomó körüli átlagszélben rajtoltak a mezőnyök az első futamban, aztán a második rajtjára már a 15 csomót is elérte a szélerő, végül a harmadik végére fokozatosan leállt. A Laser Standard részére négy, a Laser Radial és a Laser 4.7 osztálynak három futamot sikerült teljesíteni.

Az esemény zárónapján 5–8 csomós szélben ment le az első futam, de a második befejezéséhez már csak a Laser Standard részére maradt elegendő szél, a Laser Radial-mezőny futamát a negyedik pályaszakasz végén kellett rövidíteni, míg a Laser 4.7 második futamát érvénytelenítették. Így a Laser Standard osztálynak sikerült teljesíteni mind a 8 tervezett futamot, a Laser Radial és a Laser 4.7 hajóosztálynak pedig hat futam alapján hirdették ki a végeredményt.


A Laser 4.7 hajóosztály versenyében az MVM SE versenyzője, Rác Karina végzett a mezőny élén, ezzel a női kategória győztese is ő lett. Vida Péter (YKA) holtversenyben az első helyezettel szerezte meg az ezüstérmet, a dobogó harmadik fokára pedig Majthényi Zsombi állhatott fel. Az U16-os korosztályban Kovács Attila, az MVM SE versenyzője aratott győzelmet.

Laser Radial hajóosztályban Veisse Zoltán, a Balatoni YC versenyzője végzett a dobogó legfelső fokán, a szlovák Patrik Melis előtt. A bronzérmet Argay Balázs, az SVE versenyzője szerezte meg, aki ezzel az U17-es korosztály győztese is lett. A lányok versenyét Bakó Csenge, az MVM SE versenyzője nyerte meg.


A Laser Standard mezőny versenyét Edelényi-Szabó Viktor, a BYC versenyzője nyerte, a második helyen Péteri Gábor (ARSC) végzett, a bronzérmet Pandur Péter (FVSZ) szerezte meg.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!