Művészek népszerűsítik a Balatont

Kortárs Balaton címmel különleges nyílt tárlat Badacsonyban, a Hableány étteremben. A műveket a Balaton, nyár, szerelem témaköréhez illeszkedve Pintér Péter, a nevét viselő galéria és aukciósház tulajdonosa válogatta össze.

A Pintér Galéria és Aukciósház, illetve a badacsonyi Hableány azért fogott össze, hogy megtalálja a tóhoz köthető kortárs művészeket és műveket. Így született meg egy izgalmas válogatás a Balatonhoz, a balatoni életérzéshez kapcsolódó alkotásokból.

Az eseményt tavaly szerették volna megszervezni, de a vírus közbeszólt. így viszont a tárlat különleges és egyedi a balatoni vendéglátás és turizmus újranyitásánál, mivel a kiállítók a kortárs művészek korosztályának széles palettáját képviselik, az alkotások pedig a Balaton, nyár, szerelem témakörével egy különleges életérzést mutatnak be.

A meghívott 200 művész közül 120 állította ki egy vagy több művét, képzőművészeti alkotásokat, szobrokat, amelyeknek a stílusa is sokrétű, a Bauhaustól kezdve az absztrakton át a realistáig terjed. A tárlatot június 20-ig lehet megtekinteni a Hableányban. – írta a veol.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!