Mozgalmas évet zárt a Balaton fővárosa

2019. január 11.
Címkék :

Egymilliónál több látogató, tizenkét nagyrendezvény és egy ötvenéves születésnap – mozgalmas évet zárt 2018-ban a várossá avatásának félszázados jubileumát ünneplő Siófok. A Balaton-part fővárosa a fiatalok mellett már rengeteg családot is vonzott.


Stadler-Szentpéteri Ildikó, a siófoki Tourinform Iroda vezetője elmondta, hogy a 2018-as adatok azt mutatják, hogy országos szinten továbbra is a Balaton a legnépszerűbb úti cél, a desztináción belül pedig Siófok kiemelkedő eredményeket ért el. Nemcsak azzal, hogy október végéig több mint egymillió vendégéjszakát töltöttek a turisták a városban, hanem azzal is, hogy a Szallas.hu által meghirdetett az Év Turisztikai Települése versenyben a látogatók szavazatai alapján a harmadik legnépszerűbb úti cél lett. A változatos programoknak köszönhetően pedig a főszezonon kívül, azaz tavasszal és ősszel is rengeteg turista érkezett a városba.

Nemcsak Siófok, hanem az egész régió célja az, hogy megmutassák a Balaton különböző arcait a látogatóknak, és a tapasztalat az, hogy ezekre a kezdeményezésekre van is igény. A Siófok50 rendezvényeivel azt is szerették volna elérni a szervezők, hogy ne csak bulivárosként gondoljanak Siófokra az emberek. Így nagy eredményként könyvelték el, hogy meg tudták szólítani a családokat és a párokat is, miközben a nyári éjszakai élet miatt érkező fiatalok számára is vonzó maradt a város.

A 2018-as sokszínű programkínálathoz a nagyrendezvények mellett a Kálmán Imre Kulturális Központ, a városi könyvtár a Színpart és a PLÁZS rendezvényei is hozzájárultak. Olyan programkavalkád volt Siófokon, hogy bárki találhatott az ízlésének megfelelőt, és ezt jövőre is szeretnék továbbvinni. Ez egybevág a turisztikai trendekkel is: a felmérések egyértelműen azt mutatják, hogy felértékelődik az élményalapú kikapcsolódás, sokan pedig kifejezetten a kulturális programokat keresik. A minőségi programok mellett persze arra is szükség volt, hogy a szervezők eljuttassák a Siófok50 hírét a vendégekhez – írta a turizmusonline.hu.

(Fotó: helosiófok.hu)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!