Mostantól online is lehet fizetni az idegenforgalmi adót Horvátországban

A hajósok már online is befizethetik az idegenforgalmi adót a
Horvát Idegenforgalmi Közösség újonnan létrehozott webes felületén

A Horvát Idegenforgalmi Közösség elindította a több nyelven is elérhető nautika.evisitor.hr portált, amely lehetővé teszi hajósoknak az idegenforgalmi adó online befizetését. Az idegenforgalmi adót eddig csak a kikötői kapitányságokon és azok kirendeltségein lehetett befizetni.

„A hajós turizmus a horvát idegenforgalom egyik legfontosabb terméke, amely iránt a jelenlegi körülmények között különösen nagy a kereslet. Ezt az eddig kiadott hajós matricák száma is alátámasztja: az év elejétől július 15-ig több mint hétezer matricát érvényesítettek, ami az elmúlt, rekordévben elért eredmények 53 százaléka. A hajós charterek is jól teljesítettek: az eCrew rendszer szerint júliusban eddig csaknem 200 000 vendégéjszaka realizálódott, ami a tavalyi eredmény mintegy 57 százaléka.” -mondta el Kristjan Staničić, a Horvát Idegenforgalmi Közösség igazgatója.

Az új webes felület horvát, angol, német és olasz nyelven is elérhető, egyszerű és áttekinthető módon segíti a felhasználót az idegenforgalmi adó regisztrációjában és megfizetésében. A bankkártyával történő fizetést követően a hajós egy visszaigazolást kap az e-mail címére, amelyet a hajózás teljes ideje alatt meg kell őriznie.

Emlékeztetőül: Az idegenforgalmi adót szabályozó törvény szerint a hajósok az adót vagy a hajó hosszúsága, vagy a hajón tartózkodó személyek száma és az általuk eltöltött vendégéjszakák száma alapján kötelesek megfizetni.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!