Most kiderül, hogy melyik a legjobb balatoni strand

Az idén 19. alkalommal hirdette meg a Balatoni Szövetség a Kék Hullám Zászló strandminősítést. A megmérettetésre 45 strand nevezett, ami mutatja, hogy a minősítés egyre népszerűbb a strandüzemeltetők között.

A Balatoni Szövetség partnereként a Nők a Balatonért Egyesület, a Balatoni Turizmus Szövetség, a Balatoni Kör, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, valamint a Magyar Turisztikai Ügynökség munkatársai helyszínelnek a strandokon.

fotó: vetstudentjourney.blogspot.com

Az elmúlt évekhez hasonlóan újra egytől öt csillagig kapnak értékelést a nevezett strandok, ezzel is jelezve a fürdőhely szolgáltatásainak színvonalát. A minősítés során a bizottság vizsgálja a parkolási viszonyokat, a vizesblokkok állapotát, tisztaságát, a strand akadálymentesítésének szintjét (parkoló, járdák, vizesblokkok, vízbe jutás lehetősége), a környezet állapotát (virágosítás, a gyep, a meder állapota), a játszóterek minőségét, árnyékoltságát. Figyelembe veszik a sportolási lehetőségeket, valamint a gyerekbarát szempontokra (pelenkázó, családi öltöző) is odafigyelnek. Vizsgálják a strandi vendéglátóhelyek kínálatát, fontosnak tartva a helyi termékek jelenlétét és az újragondolt, vagy megújított étel-ital választékot.

Az idén újra odaítélik a Balaton Családbarát Strandja 2022 és a Balaton Legzöldebb Strandja 2022 különdíjat. A három Balaton parti megye, Veszprém, Zala és Somogy önkormányzata különdíjat ajánlott fel egy-egy, a minősítés során kiemelkedően szereplő, a megyéjükben található strand számára. Az eredményhirdetés Révfülöpön lesz, július 7-én – írta a hirbalaton.hu.

fotó: welovebudapest.com

címlapkép: itinari.com

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!