Monte Carlo Yachts 105 – Túl minden határon

Az MCY 105-ös egy olasz luxusjacht, amelynek minden darabja teljesen egyedi megjelenésű. A gyártása során a legújabb technológiai megoldásokat alkalmazzák, méghozzá elképesztő precizitás mellett.

Itthon a Pannon Yacht Kft. képviseli a márkát, csúcstechnológiás terméket kínálva a hazai ügyfeleknek.

Hogy mitől különleges?
A Nuvolari Lenard tervezőirodával zajló közös munka eredménye ez a karakteres jacht, akkora külső és belső terekkel, amelyek eddig főleg a nagyobb hajókra voltak jellemzők, így ideális mind magán-, mind charter használatra. Teste és felépítménye tökéletes harmóniában olvad össze, ami nagyrészt a minden apró részletre kiterjedő, alapos kidolgozásnak köszönhető. A belső, magnak (interior modul) nevezett innovatív megoldás olyan merevséget és stabilitást ad a test-fedélzet párosnak, hogy lényegében mindegy, mi épül köré. Építéskor a fedélzeti szinteket párhuzamosan készítik el, majd beemelik őket a testbe, végül speciális módon rögzítik a rendszert, hogy a hajótest még merevebb legyen. Bónusz: a szokásosnál kevesebb vibráció érezhető, amikor jár a motor.

Igazi unikum
Tekintve, hogy a megrendelő megszámlálhatatlan megoldás közül válogathat, teljesen személyre szabhatja saját jachtját, egyedi hajót alkotva a tervezőkkel és a gyárral közösen. A főfedélzet közösségi tere persze minden esetben egyenes padlójú, gigantikus tér a bejárattól a Master kabinig, mentes minden zavaró szerkezeti tartóelemtől. Jól mutatja, mire képesek a Monte Carlo Yachtsnál, ha nagy méretű, megajachtokéra hajazó helyiséget kell létrehozni.

A belső elrendezés meghatározásán felül természetesen a kárpitokat, a dekorációs elemeket, a márványlapokat, a fa- és bőrkiegészítőket, valamint a bútorokat (olyan neves irodák, mint a Minotti, a Flexform vagy a BB Italia termékeit) is a megrendelő válogathatja össze, a csúcsminőséget pedig szinte alapáron kapja meg.

Lent, az alsó fedélzeten 3, 4 vagy 5 kabin alakítható ki, utóbbi főleg charterhasználatnál vagy nagy családok esetén kínál jó megoldást, mivel a nagy méretű előtérből jól megközelíthető az összes lakrész.

Közel a tengerhez
Komoly előnye a flybridge-nek a szalonéhoz hasonló sík alap, szabad kezet adva az elrendezéshez, miközben az egész tér fölé védőernyőként borul a merev tető és az elektromosan mozgatható árnyékoló. Kerülhet ide napozóágy, kanapé, grillsütővel kiegészített konyha, jakuzzi vagy ami épp a megrendelő eszébe jut. Hogy fér el ott mindez? Az MCY 105-ös flybridge-ének az anyaga karbon, így kialakítható a méretkategória legnagyobb „terasza”, aminek csekély össztömege a hajó stabilitását sem rontja. Az orrban gigantikus közösségi teret alakítottak ki, ahol a kültéri mozi is helyet kaphat. Átellenben, a tatnál a hidraulikusan mozgatható fürdőplatformból sima terasz helyett lehet akár igazi „beach club” (napernyőkkel és megnövelt felülettel).

A Monte Carlo Yacht magyarországi képviseletét a Pannon Yacht Kft. látja el.

(fotók és forrás: Monte Carlo Yachts)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!