Monacóban mutatkozik be a Porsche jachtja

2017. szeptember 21.
Címkék :

A Porsche autógyártó cég tervezőháza egy teljesen új tervezésű hibrid szuperjachtot tervezett, amely a szeptember 27-i Monaco Yacht Show-on debütál. A luxus-autómárka első jachtját a Dynamiq hajóépítő cég készítette el.

A Porsche szeptember 27-én mutatja be hivatalosan a legújabb nagy dobását, ami az új hibrid szuperjacht, a GTT (Gran Turismo) 115 lesz. A hajótípus ródium metálszürke festésű teste 35 méter hosszú.

Bár a Dynamiq által legyártott rendkívül áramvonalas testű hajó szinte egy tengeralattjáróra hasonlít, mégsem az, csak egy jacht. Az egyedülálló tulajdonságokkal büszkélkedő hajó egy olyan hibrid meghajtást használ, amely annyira hatékony üzemanyag-fogyasztással működik, ami 19-21 csomós sebességgel haladva is lehetővé teszi 3400 tengeri mérföld megtételét egyhuzamban.

Az összesen hét példányban legyártott Porsche-jacht ára –felszereltségtől függően – 13,9 vagy 16,7 millió dollár. A GTT 115-ről nyilatkozva Roland Heiler, az F.A. Studio Porsche vezérigazgatója azt mondta, az autógyártó cég a jacht megalkotásával a nagy teljesítményű autók életérzését akarta átvinni a tengeri jachtok világába – írta a 888.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!