Módosult a versenynaptár

Mivel az idén június 1-jén kezdődhetett a hazai vitorlásszezon, módosítani kellett a korábban összeállított versenynaptáron.

A Magyar Vitorlás Szövetség a veszélyhelyzet okozta károk enyhítése miatt engedélyezte, hogy a szervezők a versenyeiket új időpontokban rendezhessék meg, ugyanakkor a versenyszezon indulásának eltolása miatt több szervező a regatták törlésére kényszerült. Emiatt a hajóosztályok ranglistaversenyeit is át kellett szervezni.

Az MVSZ a koronavírus akcióterve keretében egy sor könnyítést vezetett be versenyt rendező tagszervezetek felé, így egyebek mellett a ranglistaversenyek és a bajnokságok rendezéshez bérelt versenyrendezési eszközök díjait száz, a motorosok bérleti díjait pedig ötven százalékkal csökkenti.

Az itt elérhető frissített versenynaptárban már minden időpont naprakész és folyamatos a versenykiírások, valamint versenyutasítások megjelenése is. A 2020-as hivatalos versenyszezon június 6-án, szombaton a Spartacus Vitorlás Egylet által szervezett Ezüst Szalaggal, valamint a Keszthelyi Yacht Klub Szombati Sorozatának első állomásával veszi kezdetét. Az idei év zárása pedig december 31-én a VIII. Szilveszteri Regatta lesz.

(képeink illusztrációk)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!