Mit tegyünk, ha lekéssük a hajónkat?

2019. március 1.
Címkék :

A pontatlanság nagyon nem kifizetődő, ha az ember egy óceánjárót késik le. Főleg akkor, ha nem a kiindulási kikötőben marad le róla, hanem valahol az útvonal kellős közepén.


A videón látható, hogy a Royal Caribbean Symphony of the Seas óceánjárója 16.15-kor megkezdi a kikötő elhagyását. Az utasoknak 15.30-ra kellett legkésőbb visszaérni a hajóra, így pontosan 45 perc telt el, mire az óceánjáró valóban el is indult. Az ajtók épp bezárultak, a hajó elkezdett távolodni, amikor egy pár jelent meg a parton, és elszántan próbáltak jelezni a hatalmas óceánjárónak. De hiába. A hajó egyre jobban eltávolodott a parttól, majd három perccel később felharsant a hajó kürtje, amellyel végső búcsút vett a kikötőtől és a két pórul járt utastól.

Ha valaki ilyen helyzetbe kerül, nagyon fontos, hogy nála legyen a hajózási társaság vészhívószáma. Ezt az utasoknak fontos mindig maguknál tartani, főleg akkor, ha az út során kiszállnak valamelyik kikötőben. Ugyancsak vinni kell az útlevelet és a bankkártyákat. Ha mindez együtt van, akkor a hajózási társaság valószínűleg meg tudja oldani, hogy a lemaradt utast a következő kikötőben visszajuttassa az óceánjáróra – írta a travelo.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!