Mire is kell figyelni a tókerülő versenyen? – Kékszalag tippek 3. rész

kekszalag_tippek_3_reszAz első két részben írtunk már a nevezésről, arról, hogy mi a teendő, ha vendégünk van a hajón, milyen a biztonsági rádióüzenet és mikor van a kormányos értekezlet. Ezúttal az időkorlátozásra, az időjárásra és az öltözetre vonatkozó tippeinket foglaljuk össze.

Időkorlátozás

Figyelem, ilyen is van, de hajózhatsz kedvedre a végtelenségig. Azon hajók, melynek nem érnek célba a rajt időpontját követő 48 órán belül, nem befutott hajóként kerülnek értékelésre.

Időjárás

Mivel ez egy több napos verseny, alaposan készülj fel. Már az is nagy segítsége, ha meglesed az előzetes előrejelzéseket, de ha a verseny közben is figyelsz a jelekre, az már igazi felelős gondolkodásra vall.

Öltözet

Elképzelhető, hogy nappal nyár lesz, jól érzed magad és elfeledkezel a nap sugarainak ártalmairól. Napkrém, napszemüveg, kalap legyen nálad, és magadat is, vitorlás társaidat is emlékeztesd a vízfogyasztás fontosságaira is. Este, ha lemegy a nap hűvösebb az idő, olykor még esik is. Legyen nálad erre az esetre is ruha, kár lenne megfázás miatt elrontani a szép emlékeket.

A negyedik, záró részben még egyszer szót ejtünk a legfontosabb dologról, a biztonságról. A végére pedig jön minden, amit a díjkiosztóról tudni kell.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!