Mindenki előtt megnyílhatnak a balatoni mólók?

A Magyar Turisztikai Ügynökség elárulta, hogy a kikötőfejlesztések mindegyiknél megvalósult-e a bárki számára megközelíthető móló.

A balatonkenesei és a többi kikötőfejlesztéssel kapcsolatban a Magyar Turisztikai Ügynökség nyilvánosságra hozta, hogy a célra szánt 4,5 milliárd forintos keretből hányan nyertek támogatást, hol tartanak a megvalósítások és hogy a kikötőfejlesztések mindegyiknél megvalósult-e a bárki számára megközelíthető móló.

A Magyar Turisztikai Ügynökség sajtóosztálya az alábbiakat közölte: A Magyar Turisztikai Ügynökség által a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Zrt. bevonásával közösen meghirdetett Kisfaludy Balatoni e-kikötő fejlesztési konstrukció keretében 4,5 milliárd forint támogatással tíz kikötő létesítésére, fejlesztésére nyílt lehetőség.

A támogatott projektek nagyobb hányadában új mólószár vagy több esetben mólószárak épülnek, mivel egyre többen fordulnak a kedvtelési célú hajózás felé a Balatonon is.

Ezeknél a fejlesztéseknél a kedvezményezettek minden esetben vállalták a sétányszerű móló kiépítését, utcabútorok és térvilágítás kialakítását. Ahol új mólószár nem épül, ott a már meglevő mólón alakítanak ki sétányjellegű szakaszokat. Az egyes projektek által vállalt előrehaladási ütemterv alapján a támogatói okiratokban foglalt vállalásokat a projekt megvalósulása idején a Kisfaludy Program folyamatosan monitorozza és szigorúan ellenőrzi.

A támogatásban részesült tíz projekt mindegyike megvalósul, ezek közül három projekt legkésőbb 2022 első negyedévében zárul, míg hét fejlesztés 2023 második fél évében készül el. A támogatott kikötők listája megtalálható a Kisfaludy Program honlapján. A támogatások intenzitása 53–60 százalék között volt – írta a hirbalaton.hu.

(képeink illusztrációk)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!