Mikluás-meglepetés a Baharttól

A Balatoni Hajózási Zrt. társadalmi felelősségvállalása jegyében az idei ünnepi időszakban is nagy figyelmet fordít a jótékonykodásra és a gyermekekre mint a jövő reménységeire. Ezen apropóból ismét egy nemes ügy mellé állt.

A dolgozók, illetve a Mikuláshajóra érkező utasok körében adománygyűjtési akciót hirdettek. Az így összegyűlt ajándékokat december 2-án a Siófoki Mikulás Hajó indulása előtt személyesen adta át a Bahart a Mikulásgyár képviselőinek, akik eljuttatják azokat a rászorulóknak.

„A Mikulásgyár célja, hogy a mélyszegénységben élő nagycsaládoknak segítséget nyújtson. Minden évben közel 200 ezer embernek tudunk segíteni a decemberi időszakban összegyűlt adományokból, elsősorban tartós élelmiszerek, tisztálkodási szerek és játékok kerülnek a szervezethez. A Mikulásgyárnak szüksége van a Baharthoz hasonló cégszintű kezdeményezésekre, így az idén is nagy örömmel fogadtuk el a felkérést az adományok átvételére” – foglalta össze Éskovács Péter, a Mikulásgyár sajtófőnöke a szombati akciót.

„Az idén második alkalommal már két kikötőből, Siófokról és Balatonfüredről is indított a Társaság gyerekeknek szóló Mikulás Hajókat, amelyeknek stílusosan a Szent Miklós hajó biztosított helyszínt december első szombatján. A meglepetés-varázsműsor végén a Mikulás minden részt vevő gyermeket ajándékkal jutalmazott egész évi jócselekedeteikért. A Mikulás Gyerekhajók és az őszi Halloween hajók osztatlan sikere is azt támasztja alá, hogy lehet és érdemes a Balatonon a szezonon kívül is tartalmas programot kínálni, amellyel fel tudjuk hívni a figyelmet a régióra” – mondta el az esemény után Dónucz László, a társaság értékesítési és forgalmi igazgatója.

December 6-án a Szántódrév és Tihanyrév között egész évben üzemelő kompokon is kis Mikulás-ajándékkal köszönti a Bahart az autósokat. A Balaton két partja között az idén is rekordszámú utast szállított az idén a társaság, több mint 1, 1 millió főt. A téli időjárás ellenére biztonságosan, meghirdetett menetrend szerint járnak a kompok, csak extrém hideg időjárás, 8 cm-nél vastagabb jég esetén szünetel a szolgáltatás.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!