Mihálkovics emlékverseny – Tihany

Mihalkovics_emlekversenyMájus utolsó hétvégéjén nem csak gyereknap csalt mosolyt az emberek arcára. Remek nyári időben zajlott a Mihálkovics emlékverseny is Tihanyban. Közel hetven hajó majd háromszáz legénysége élvezte a nyári szellő nyújtotta szolgáltatásokat.

Az ÁFI SK Vitorlás szakosztálya – Barát Stefánia vezetésével – rendezte a Kétfutamos túraversenyét nagyhajók részére, mely egyben része volt a Balaton kupa futamoknak is. Az időjárás kegyes volt a résztvevőkhöz, hiszen mindkét nap, ha nem is túl erős, de egyenletes keleti, észak keleti szelet biztosított a vitorlázáshoz.

Mihalkocsiv_emlekverseny

A Versenypálya: Május 28-án:Tihany rév – Balatonszemes – Révfülöp – Tihany rév, míg  Május 29-én:Tihany rév – Balatonakali – Balatonszemes – Tihany rév útvonalon zajlott.

Mihalkovics_emlekverseny

Bár egy tradicionális klasszikus hajós versenyről van szó, a szervezők már évek óta vendégül látják a többtestű katamaránokat is. Így talán érthető, hogy az összetett győzelem mindkét napon ennek a flottának tagjai közül kerültek ki. Szombaton az RSM GC 32 futott át elsőnek a célvonalon, míg vasárnap az Extreme csapat negyven lábas hajója futott be nem kis szerencse faktorral megtámogatva.

Mihalkovics_emlekverseny

Fotók: Kollmann András

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!