Miamiban kezdődött a versenyszezon

vadnai2A Vadnai testvérek a mezőny közepén végeztek a Miamiban megrendezett világkupán. A két kiváló vitorlázó szereplése biztató a jövőre nézve.

Miamiban, az idei első világkupaversenyen a kilencedik futamon Vadnai Benjamin 3. helyen ért célba, megfejelve az ezt megelőző 9. és 6. helyét. Az utolsó futam neki és öccsének, Jonatánnak is gyengén sikerült, de így is a középmezőnyben, 26. és 28. helyen végeztek. A világkupaversenyre a világ hatvan legjobb laseresét hívták meg, végül 24 nemzetből 59-en rajtoltak.

vadnaibenjamin

Vadnai Benjámin

Az első versenynapon a 19 éves Jonatán kezdett kiválóan egy 8. hellyel, miközben bátyja egy ugyanolyat vesztett el fekete zászlós korai rajt miatt. Ezután mindkettejüknek becsúszott egy-két rossz eredmény, de általában húsz körül, vagy azon belül értek célba a versenyen. Vadnai Benjamin egyre jobban belejött, és a hetedik-nyolcadik-kilencedik futamon az első tízben végzett, a végén egy 3. hellyel. Jonatánnak is sikerült még három alkalommal az első húszban célba érnie, ami kiváló eredmény a részéről.

Vadnaij

Vadnai Jonatán

Sajnos az utolsó futam nem sikerült jól egyiküknek sem, ám a fiúk elmondása szerint sebességük sokat javult, a spliti edzőtáborok nagyon hasznosnak bizonyultak.

vadnai4
A következő világkupaverseny a Földközi-tengeren, Hyeres-ben lesz április végén. A két világkupa eredménye alapján a legjobb 25 versenyző vehet részt a World Cup Finalon Santanderben.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!