Mi lesz az idei vitorlásszezonnal?

Határozatlan időre elhalasztják a 2020. évi versenyszezon kezdetét – erről döntött a Magyar Vitorlás Szövetség elnöksége.

A Balatoni Vízirendészti Kapitányság tájékoztatása szerint az egészségügyi vészhelyzetet kihirdető kormányrendelet értelmében egyetlen vízi rendezvény sem tartható meg, hiszen ott sem szervező, sem résztvevő, sem pedig néző nem tartózkodhat.

Holczhauser András főtitkár kijelentette: a sportolók, szakemberek és szakvezetők egészségének védelme elsődleges fontosságú, ezért azt ajánlják a tagszervezeteiknek, hogy utánpótláskorú sportolók közös edzésmunkáját függesszék fel, a képzést online eszközök és előre elkészített edzéstervek segítségével távoktatásban valósítsák meg.

Az MVSZ elnöksége felhívja a figyelmet arra, hogy a klubok és kikötők üzemeltetése során minden tagszervezet fokozottan tartsa be a kormány által előírt intézkedéseket. Ezeket a rendőrség kiemelten ellenőrzi, a szabályokat megsértőkkel szemben intézkedést foganatosít és 500 ezer forintig terjedő bírságot is kiszabhat. A szövetség javasolja, hogy a kikötők és klubok területére a munkavállalók és a sportolók csak kis csoportokban lépjenek be, a hozzátartozókat és a támogató személyeket ne engedjék a klub területére és ezt szigorúan ellenőrizzék.

(képeink illusztrációk)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!