Mi lesz az idei vitorlásszezonnal?

A járvány miatt úgy tűnik, április elején nem indul el a vitorlásszezon a Balatonnál. Versenyeket, vízi rendezvényeket jelenleg nem lehet szervezni. Az egyéni edzésmunka, valamint a szabadidős vitorlázás viszont a járványügyi szabályok betartásával engedélyezett.

A Magyar Vitorlás Szövetség elnöksége legutóbbi ülésén létrehozott egy munkacsoportot, amelynek feladata a járvány vitorlásverseny-rendszerre gyakorolt hatásának vizsgálata, valamint a versenyidény kezdetének esetleges elhalasztásával kapcsolatos javaslattétel.

Holczhauser András elmondta: jelenleg a Balatonon nem lehet versenyeket szervezni és rendezni, a Balatoni Vízirendészet felfüggeszti az engedélykérelmeket, illetve május 23-a utáni időszakra is csupán feltétellel adja ki azokat.

Megerősítette ugyanakkor: a versenyengedélyes sportolók edzésmunkát végezhetnek, az ifjúsági klubokban is tarthatnak tréningeket, amelyre már a múlt hétvégén is volt példa. A főtitkár szólt arról is, hogy a szabadidős vitorlázás sem tiltott – egyedül egy hajóban, vagy az egy háztartásban élőkkel való hajózás engedélyezett. Mindez nagyban emlékeztet az egy évvel ezelőtti helyzetre.

Holczhauser András arra kérte a vitorlázókat, sportolókat, hogy a kikötőkben, vitorlásklubokban is maradéktalanul tartsák be a járványügyi szabályokat, valamint egyes vitorlásegyesületek a koronavírus miatt hozott intézkedéseit – olvasható a Magyar Vitorlás Szövetség Facebook-oldalán.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!