Mi legyen a lefoglalt nyaralásokkal?

A Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület arra buzdít mindenkit, hogy ha a térségben foglalta le szállását, ne mondja le azt, hanem módosítsa az utazás időpontját.

Az egyesület #Nemonddleaszállásod kampánya így szól: „A befizetett előleget nem veszti el senki, a lemondás helyett kérd meg a szálláshelyet, biztosítsa neked, hogy a veszélyhelyzet után utazhass, és később egyeztettek majd időpontot. A befizetett előleget már átutaltad, nem számoltál vele, ám a szálláshelyek igen.

Néhány kisebb szálloda, panzió vagy vendégház éppen úgy tönkremegy, mint sokan mások ebben a nehéz helyzetben. Szóval, ha van egy jó élményed az utazásaid során, amelyet egy szállásadó okozott neked, és arra számítasz, hogy egyszer véget ér ez a rémálom, akkor fontold meg, hogy lemondod a foglalásodat és visszakéred a pénzed, vagy átütemezed az utazásod idejét!

Minden balatoni szálláshelyet arra buzdítunk, hogy csatlakozzon a kampányhoz, hiszen ez egy kölcsönösen előnyös kezdeményezés mind a turisták, mind a szállásadók számára.”

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!