Mesés karácsonyi hangulat Európában

2018. november 22.
Címkék :

Decemberben rengeteg város öltözik karácsonyi díszbe, és nyitja meg hangulatos adventi vásárát. Nézzünk néhány olyan fővárost, ahol már karácsonyi hangulattal találkozhatnak az oda utazók.

Bécs
Az osztrák főváros már közel 2,5 millió karácsonyi izzó fényében úszik, de meg lehet csodálni a 28 méter magas karácsonyfát, és körbe lehet járni a körülötte megnyílt 152 standot is, amelyeken dekorációkat, ajándékokat és szezonális finomságokat vásárolhat. A gyerekeket körhintával, korcsolyapályával és Jézuska-műhellyel szórakoztatják. A városban 20 adventi vásár fogadja a turistákat.

London
A brit fővárosban hivatalosan is megkezdődött a karácsonyi őrület: a Covent Garden, a Regent Street és a többi híres utca már fényárban úszik, amely önmagában is turistacsalogató látványosság minden évben.

Párizs
A szerelmesek városát sokan a világ legszebb helységei közé sorolják, hiszen a történelmi épületei és macskaköves utcái minden évszakban elvarázsolják az odalátogatókat. Most fényűző karácsonyi hangulatért is odautazhatunk, ugyanis utcái már ünnepi fényben pompáznak, sőt, néhány napja Disneylandben is mesés karácsonyi hangulat várja a látogatókat.

Belgrád
A szerb főváros az elsők között kapcsolta be a város karácsonyi fényeit, november közepe óta rengeteg színben tündököl a város. A legszebb díszítést az idén is a központ kapta, ahol arany, ezüst és piros színű LED-hidak alatt bújhatunk át, világító hóemberekkel és télapókkal fényképezkedhetünk, és karácsonyi fényekbe öltöztetett lószoborral is találkozhatunk. Azon se lepődjön meg, ha az utcán balkáni hangulatot idéző rézfúvósokkal találkozik, akik gyakran járják a várost, főleg az ünnepek idején – írta a travelo.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!