Megvannak az Év vitorlázói

A hölgyek között Érdi Márit, míg a férfiaknál Berecz Zsombort választották az Év vitorlázójának.


Érdi Mári a tagszervezetek egyetlen jelöltjeként zsinórban hatodszor zsebelte be az Év vitorlázója díjat. A sikeres évet záró, az aarhusi világkupán a tokiói olimpiai kvótát is bebiztosító vitorlázó a díjátadón a szponzorainak mondott köszönet után megjegyezte: nagyon szeret nyerni, de még jobban örülne, ha más női jelölt is lenne a díjra.

A férfiak között a magyar sporttörténelemben első alkalommal aktív olimpiai osztályban világbajnoki címet nyerő Berecz Zsombor mellett az idei Centomigliát megnyerő Rauschenberger Miklóst jelölték még az Év vitorlázója címre a tagszervezetek. A korábbi sérülése után remek formában visszatérő Berecz Zsombor fantasztikus eredményeket produkált az idén, a vb-cím mellett megszerezte az indulás jogát is a 2020-as olimpián.

Az MVSZ gálaestjén nemcsak az év legjobbjait ünnepelték, hanem a szövetség és a magyar vitorlázás sikereit is. Holzhauser András főtitkár rövid beszámolójában emlékeztetett arra, hogy az idén nem csupán a Kékszalag indulóinak rekordlétszáma adhatott okot örömre, de 2013-hoz képest több mint negyven százalékkal emelkedett indulók száma, és ennél is nagyobb a fejlődés az utánpótlásprogramokba bekapcsolódó gyerekek létszáma terén – írta a teol.hu a Vitorlás Magazin beszámolója nyomán.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!