Megvan az ország legújabb gyógyfürdője

A címet a Heves vármegyében lévő Bükkszéki Gyógy- és Strandfürdő érdemelte ki.

Az itteni víznek kiemelkedően jók a paramérerei: ez hazánk legmagasabb ásványianyag-tartalmú gyógyvize, amiben fürdeni is lehet. Az oldott ásványianyag-tartalma meghaladja a literenként 20 ezer mg-ot, ami a legtöbb termálfürdő 1000–3000 mg/literes értékéhez képest rendkívül magas, ráadásul brómtartalma kiemelkedő.

A Salvus néven ismert gyógyvíz fürdő- és ivókúrákhoz, porlasztva inhalációra is használható, az évek során számos kísérletben bizonyította kedvező hatását.

A létesítmény több generációs kikapcsolódást kínáló fürdőházában gyermekvilág, pihenősarok, külön WC, pelenkázó, valamint egy játékokkal felszerelt játszóház található. A felnőtteket beltéri élménymedence, kiúszó medence, gyógymedence várja, a szaunavilág és a masszázsszolgáltatások mellett. Az ország egyik legkülönlegesebb sókamrájában Salvus vizet porlasztanak a levegőbe.

A június elejétől augusztus végéig nyitva tartó strandfürdőben gyógyvizes, úszó-, élmény- és gyermekmedence nyújt kikapcsolódási lehetőséget a 136 méter hosszú csúszda mellett. A minősítéssel 7-re emelkedett Heves vármegye gyógyfürdőinek a száma – írta a termalonline.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!