Megvan a magyar bajnok!

adria03A 12. magyar tengeri nagyhajós bajnokságon a Klaszik, Lacsny Gergely csapata diadalmaskodott. Ahogy öt éve mindig, ezúttal is az utolsó futam döntötte el a bajnoki címet.

A bajnokság utolsó napja előtt az élen pontazonosság alakult ki két csapat között, csakhogy az utolsó futam megrendezésének esélyét veszélyeztette az időjárás! Az előrejelzések péntekre erős jugót ígértek, amely az Adria nyílt vizein elérheti a 40 csomót, és a szigetek között is 30 csomó felett fúj. Az egyetlen bíztató jelként ez az előrejelzés néhány órányival későbbre tolódott.

adria05

Így amikor reggel még csak gyenge délkeleti szélre ébredtek a versenyzők, jó esély mutatkozott arra, hogy a viharos jugó csak fokozatosan érkezik, és addig még belefér egy jó döntő futam teljesítése. Úgy is lett!

adria04

10 órakor a mezőny 15 csomós szélben rajtolt a Biogradi csatorna végétől, és egy kilencmérföldes pályát teljesített az Artica Vela, Gustac, Kozina, rajt/célvonal távon. A mezőny az Elan 350 One Design hajókkal a már szokott módon együtt maradt, és a pályán változatos, kiélezett küzdelem zajlott.

adria03

A fokozatosan 17-19 csomósra frissülő szélben a Czégai Péter vezette Jedi Business még kis előnnyel az élen kerülte az első pályajelszigetet a Klaszik Király Zsolttal megerősített csapata előtt, ám utóbbiak a következő hátszeles szakaszon átvették a vezetést. Sőt még a NAU370 Team, vagyis a bronzérmes helyet védő Soponyai Gézáék is közéjük férkőzött.

adria02

Lacsny Gergely csapata, a Klaszikon ezután már megtartotta előnyét, és megszerezte a magyar bajnoki címet. Czégai Péterék becsúsztak a célban Soponyaiék elé, ám ez már nem osztott, nem szorzott, a bajnok a Klaszik csapata lett az utolsó futamon elért egy pont különbséggel. Vagyis, ahogy öt éve mindig, ezúttal is az utolsó futam döntött!

adria01

Az új bajnokcsapat: Lacsny Gergely szkipper, Székely Beatrix, Király Zsolt, Őri Sándor, Beck Gergő és Markóczy László.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!