Megvan a félmilliomodik Bahart-utas

2017. augusztus 10.
Címkék :

A Bahart augusztus 9-én délelőtt köszöntötte félmilliomodik személyhajóutasát, akit a sajtó és a hajón utazók jelenlétében értékes nyereménnyel ajándékozott meg.

Szerdán 12.00 és 12.20 között három hajó érkezett közel egyszerre a tihanyi Bahart-kikötőbe: Siófokról, Balatonlelléről és Balatonföldvárról több mint 600 utassal a fedélzeten. A hajókon utazók közül sorsolással döntötték el a Bahart munkatársai, hogy ki lesz a szerencsés nyertes. Babar Krisztián és családja Kunszállásról érkezett családi nyaralásra a Balaton déli partjára. A szerencsés család a Balatonboglárról 12.15-kor Tihanyba érkező menetrendi hajóról leszállva vehette át az 50 ezer forintos Bahart Joker Kártyát, amellyel jövő év végéig bármikor további hajósélményeket szerezhetnek akár barátaikkal is kiegészülve a Bahart menetrendi, program- és sétahajóin, vagy akár az év minden napján üzemelő balatoni kompokon. A Bahart partnere, a Playmobil jóvoltából a szerencsés nyertes család egy értékes játékszettel is gazdagodott.

„A szezon eddigi alakulása alapján bizakodó a Balatoni Hajózási Zrt. vezetése, hiszen az előzetes várakozások szerint a társaság két kiemelt üzletága, a személyhajózás és a komp ágazat is sikeresen teljesít a 2017-os szezonban, így a társaság az idén is akár rekord közeli évet zárhat az utasszámok tekintetében. Köszönhetően a rendkívül kiemelkedő eredményt hozó első fél évnek, a többhetes kánikula ellenére is továbbra is 2-3 százalék többlet mutatkozik a menetrendi utasforgalomban, míg a séta- és programhajózást is magában foglaló teljes utasszám esetén a tavalyi – egyébként rekordot jelentő – évvel megegyező forgalmi adatokat regisztráltunk idáig” – összegezte Veigl Gábor, a Bahart gazdasági és stratégiai vezérigazgató helyettese.


A Balatonra látogató belföldi és külföldi vendégek a korábbi évek sikeres eredményeihez képest is nagyobb arányban keresik a hajós programlehetőségeket, így akár önálló programként, akár a települések élménydús elérésének közlekedési eszközeként is igénybe veszik a személyhajókat és kompokat.


„A Balatoni Hajózási Zrt. a legfrekventáltabb napokon akár 20 ezer utast is szállít, az átlag napi utasszám a nyári kiemelt időszakban 10–13 ezer fő. A főidényben naponta átlagosan csaknem ezer utast szállítanak Tihanyba Bahart hajói, ami azt jelenti, hogy minden hetedik utasunk Tihanyt választotta úti célként. A menetrendi hajózást az utóbbi két szezonban újrapozicionáltuk, ennek keretében a hajózási élmény mellett a célállomások látnivalóira, programjaira, rendezvényeire is felhívjuk az utazók figyelmét. Partnerünk, a Playmobil jóvoltából az idei főszezonban már a menetrendi hajókon is találkozhatnak az utasok játszósarokkal, ahol animátorok segítenek lefoglalni a legkisebbeket kreatív játékokkal, így válik a teljes családnak igazi élménnyé a hajózás. Nem véletlenül hangoztatjuk a szolgáltatás szlogenjét, miszerint Az élményhez hajó visz – mondta el az ünnepségen Dónucz László, a Balatoni Hajózási Zrt. értékesítési és forgalmi igazgatója.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!