Megválasztották az év fürdőit

Az Év Fürdője közönségszavazáson három kategóriában kerestek győztest. Az idei nyertesek között van a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő, a makói Hagymatikum és a Miskolctapolcai Strandfürdő.

Az Év Fürdője közönségszavazásban június 1. és augusztus 31. között, három kategóriában – az Év Fürdője, az Év Regionális Fürdője, a Helyiek Kedvenc Fürdője – közel 200 fürdő versenyzett – írta a turizmus.com.

Az Év Fürdője: Harkányi Gyógy- és Strandfürdő
A 13,5 hektáros ősfás parkban található strandon 2016-ban szabadtéri csúszdapark épült, 2017-ben fedett gyermekvilággal, idén pedig egy komplett wellnessrészleggel és modern szaunavilággal bővült a fürdő, de tovább folynak a fejlesztések.

2. helyezett: Hungarospa Hajdúszoboszló
3. helyezett: Zalakarosi Fürdő

Az Év Regionális Fürdője: Hagymatikum Makó
A 2012-ben Makovecz Imre tervei alapján épült fürdő magán viseli a híres építész jellegzetes stílusának jegyeit. A látványvilág mellett a fürdő különlegessége a gyógykezelések során alkalmazott marosi gyógyiszap. A 15 medence és a 4 csúszda mellett 9 szauna is található, köztük olyan specialitások, mint a gyógynövényes szauna. Makón a fürdő bővítése – családi és élményzóna, csúszdapark és uszoda építése – mellett tervezés alatt áll egy szállodafejlesztés is.

2. helyezett: Jonathermal Gyógy- és Élményfürdő, Kiskunmajsa
3. helyezett: Várkertfürdő Pápai Gyógy- és Termálfürdő

A Helyiek Kedvenc Fürdője: Miskolctapolcai Strandfürdő
A helyiek körében ismert és kedvelt strand wellnessrészlege egész évben várja a vendégeket, de népszerűségét a szezonálisan nyitva tartó úszómedencének, fokozatosan mélyülő családi medencéjének valamint röplabda- és lábteniszpályáinak köszönheti. A strandfürdő területén az ország egyik legnagyobb wellness- és élményfürdő központja épül meg.

2. helyezett: Nagyszénási Parkfürdő
3. helyezett: Nagykátai Gyógyfürdő és Strand

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!