Megválasztották a világ legjobb éttermét

Az idén is elkészítették a La Liste nevű gasztronómiai listát, amely a világ legjobb ezer éttermét veszi sorra.


Az idén is a francia Guy Savoy érdemelte ki a legjobb étterem címet. A három Michelin-csillagos Monnaie de Paris étterem séfje 2016-ban még „csak” a negyedik helyen volt, tavaly és az idén azonban már a lista első helyével büszkélkedhet, vagyis 2018-ban is övé a világ legjobb étterme.


A Guy Savoy diadalát nagyban elősegítették a híres ételkreációi, mint a szarvasgombás articsókaleves, megbolondítva egy kis szarvasgombás leveles tésztával. A második helyen holtversenyben az amerikai Le Bernardin és a japán Kyubey végzett.


A La Liste olyan nemzetközi gasztronómiai lista, amelyet nem csupán egy szakmai zsűri véleménye alapján, hanem a fogyasztók, az előkelő gasztronómiai kalauzok és bloggerek értékelése alapján állítanak össze.


A 2018-as lista vezető országa ismét Japán lett, hiszen 134 étterme került fel a listára, őt követi Kína (123). 118-cal. Franciaországé lett a harmadik hely, amelyet az USA követ (88). Európában Spanyolország (67), Olaszország (55), Németország (52) és Svájc is erősen képviselteti magát 38 étteremmel.


A magyarok közül az encsi Anyukám Mondta, a budapesti Borkonyha, az Onyx és a Costes került fel a rangos listára – írta a turizmusonline.hu.


A teljes lista megtalálható itt.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!