Megválasztották a Balaton fagyiját

Az idén 11. alkalommal választották meg a Balaton Fagyiját. A nyertes – Balatoni mámor fantázianévre hallgató fagylaltjával – a balatongyöröki Promenád Kávéház lett.

„Ez a különleges íz egy igazi mestermű, amelyet vezető cukrászunk, Vadócz Jenő álmodott meg. A Balatoni mámor egy diófagylalt karamellizált vörösboros fügeöntettel, amelyet karamellizált dió szórással koronáztunk meg” – írja Facebook-oldalán a Promenád Kávéház.

A régió cukrászai az idei, Nyitott Balaton által szervezett Balaton Fagyija versenyre május 6-ig jelentkezhettek, a zsűrizést és az eredményhirdetést május 10-én Siófokon, a Szigliget hajón rendezték meg. Mint minden évben, a fődíj mellett ez alkalommal is különdíjakat osztottak ki.

A különdíjas fagylaltok:

Fűszeres nyári est – Bagaméri fagylaltozó (Balatonfüred)

Pestós ricotta zamatos fügével – Füge Fagyiudvar és Kávézó (Veszprém)

Csudijó Balaton – Pingvin Fagyizó és Cukrászda (Balatonmáriafürdő).

A versenyen 13 cukrászda és fagylaltozó több mint 20 fagylaltja közül választották ki a legjobbat: neveztek gyümölcsös, alkoholos, sós, fűszeres ízvilágú, de még hekkes fagylalttal, valamint mentes kreálmányokkal is.

A zsűriben szerepelt a 2024-es Gelato World Cup bronzérmes magyar csapatának képviselője, Somogyi Renáta is, aki a gyenesdiási Bringatanya fagylaltmestere. További zsűritagok: Fekete Tamás (Balaton Turizmus Szövetség), Erdélyi Balázs (Magyar Cukrász Ipartestület), Fodor Sándor (Habcsók Cukrászda), Füredi Krisztián (Hisztéria Cukrászda), Gácsi Zoltán (Csokoládé Akadémia) – írta a turizmus.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!