Megújul négy budapesti fürdő

Korábban már meghirdették hat budapesti fürdő korszerűsítését, amelyek közül most négynél kezdik el az energiahatékonysági fejlesztést. A korszerűsítésekre több mint 410 millió forintot költenek, a kivitelező a Thermo Épgép Építőipari Kivitelező és Szolgáltató Kft.

A margitszigeti Palatinus Gyógy- és Strandfürdőnél az összesen 5200 négyzetméter alapterületű épület és étterem tetején több mint 400 napelempanelt helyeznek el.

A Pesterzsébeti Jódos-sós Fürdő esetében az 5400 négyzetméter hasznos alapterületű épületkomplexumnál szintén 278 napelemet szerelnek fel, hőszivattyút telepítenek a meleg víz előállítására és a fűtés rásegítésére. Az épületenergetikai korszerűsítés részét képezi a nyílászárók cseréje, valamint a homlokzatok és tetőszerkezetek hőszigetelése. A gyógyfürdő új medencéket, fürdőépületet és szolgáltató egységeket is kap.

A zuglói Paskál Gyógyfürdőnél a 3900 négyzetméter hasznos alapterületű épületegyüttes tetőfelületein – a termálépület, valamint a szauna/nyári épület tetején – ugyancsak napelemeket helyeznek el, összesen 727-et. A Dandár Gyógyfürdő területén 110 napelempanelt helyeznek el, valamint nyílászárókat cserélnek és hőszigetelnek. A megrendelő Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. a Széchenyi Gyógyfürdő és a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő fejlesztését is tervezi, azonban ezekhez még keresi a kivitelezőt – írta a turizmus.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!