Megújul a lenti termálfürdő

A lenti termálfürdőben több mint 2,4 milliárd forintos beruházást hajtanak végre, ennek során felújítják a fedett fürdőt, a főbejáratot és az éttermet, valamint a tízszeresére bővítik a gyógyászati kapacitást.

A fejlesztéssel komoly esély van arra, hogy az eddiginél is több külföldi vendéget fogadjon Lenti és térsége. Az idei év első 11 hónapjában 20 ezer vendég szállt meg Lentiben, ahol 57 ezer vendégéjszakát töltöttek, túlnyomó többségükben hazaiak és a nyári hónapokban. A turisták – a magyarok mellett – legtöbben Ausztriából, Csehországból, Németországból, Szlovéniából és Lengyelországból keresik fel Lentit, ahol a vendégszám növelésére ugyancsak hatással lehet a nemrég a turisztikai ügynökség vagyonkezelésébe került sármelléki repülőtér fejlesztése.

Felújítják a fedett medence vizes és gépészeti rendszerét, átalakítják a főbejáratot és bővítik az éttermet, továbbá új gyógyászati szolgáltatásokat indítanak el. Ezzel várhatóan jelentős mértékben emelkedik a gyógykezelésekre érkezők száma a 9,5 hektáron elterülő, 14 medencés gyógyfürdőben és energiaparkban. A gyógyászati részleg jelenlegi, 114 négyzetméteres területét a tízszeresére bővítik, és az oxigénterápia mellett szén-dioxid-szobát, iszapfürdőt, antigravitációs kezelőt és krioszaunát is kialakítanak. A beruházástól azt remélik, hogy a gyógycentrum látogatóinak száma megtízszereződik, a szálláshelyeken pedig 50 százalékkal is megnövekedhet az átlagos tartózkodási idő.

(MTI)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!