Megszűnnek a papírtérképek?

2019. november 19.
Címkék :

Az Egyesült Államok Nemzeti Óceáni és Légkörkutatási Hivatala (NOAA) leállítja a hagyományos hajózási papíralapú térképek kiadását. A következő években fokozatosan állnak át a kizárólag elektronikus térképekre, így tudják biztosítani, hogy mindig naprakész adatok legyenek a felhasználóknál.

Az elektronikus térképek eladásai 2008 óta 425 százalékkal nőttek, míg a papírtérképek eladása a felére csökkent. Jelenleg 1258 elektronikus és 1007 papírtérkép érhető el a kínálatban. A program végére az elektronikus térképek száma közel kilencezerre nő.

Az átállás részeként megszűnik a papíralapú térképek, a teljes méretű PDF-fájlok és az egyedi igények szerint nyomtatott raster térképek publikációja is. Az átállás 2020 közepén kezdődik és a tervek szerint 2025 elején fejeződik be.

Az International Maritime Organization megköveteli, hogy minden kereskedelmi hajónak legyen elektronikus térképe, az Egyesült Államok parti őrsége pedig 2016 óta nem várja el a papírtérképek meglétét a belföldi útvonalakon – olvasható a NOAA oldalán.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!