Megsemmisítésre várva

SRN4_Hovercraft_The_Princess_Margaret2000 óta a Princess Anne és a Princess Margaret – a két britt légpárnás veterán – a Hovercraft Múzeum tulajdonai és a szárazföldön pihennek. Ráadásul egy olyan parcellán, amelyet a közelmúltban értékesítenek, így azt tervezik, hogy az egykor szebb napokat is megélt vízi csodákat megsemmisítik.

A Calais és Dover között, 1968-ban munkába állt SRN4 gyártmányú járműveken 418 utast és 60 fért el és alig fél óra alatt tette meg a távot. Ráadásul Princess Anne 1995-ben világrekordot állított fel azzal, hogy alig 22 perc alatt szelte át a La Manche csatornát.

A La Manche csatorna alatti alagút megépítésével azonban karrierjük véget ért, 2000-ben kivonták őket a forgalomból. Azóta képezik a Hovercraft Múzeum tulajdonát.

A két légpárnás közül egyébként Pricess Anne van jobb állapotban, így a múzeum vezetősége legalább azt szeretné elérni, hogy kettőjük közül legalább azt meghagyják az utókornak. Ezek az igen különleges járművek a brit történelem részét képezik, ezért kell harcolni megmentésükért.

Forrás: https://malcolmoliver.wordpress.com, http://www.mimicsoda.hu/cikk.php?id=27

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!