Megnyílt a svéd úszó hotel

2020. február 19.
Címkék :

Néhány hete nyitotta meg a kapuit az a svéd luxusszálloda, amelynek az egyediségét az adja, hogy a szobái a vízen lebegnek.

A Lappföld svédországi részén fekvő Arctic Bath hotel apartmanjai, a Lule folyón lebegnek, amelyeket fastégeken keresztül lehet megközelíteni, és télen a jégbe fagyva, míg nyáron a vízen úszva várja a hideget kedvelő vendégeit. A hotel kör alakú központi épülete mellett 24 négyzetméteres szobák úsznak a vízen, míg a nagyobb, 62 négyzetméteres apartmanok a szárazföldön kaptak helyet.

A szálloda megépítése nem kevés műszaki akadály kiküszöbölésével járt, a vízi egységeknél például biztosítani kellett a csapvíz és az elektromosság szabad áramlását. Ezen túl fontos szempont volt, hogy a lehető leginkább környezetkímélő anyagokat használják fel, illetve hogy a fenntartása se jelentsen terhet a környezetére.

A szobákért elég borsos összeget kell fizetnie a vendégeknek, egy júniusi hétvégén két főre két éjszaka ára 640 ezer forintnak megfelelő svéd korona, a nagyobb szárazföldi apartmant pedig 700 ezer forintért lehet kibérelni ugyancsak két éjszakára – írta a portfolio.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!