Megküzdöttek a széllel a Balatonon

Az idei utolsó OP ranglistaversenyen változatos szélviszonyok közepette 4 selejtezőfutamot és 2 döntőt teljesített a nemzetközi mezőny. A Szpari versenyzői dominálták a versenyt, elvitték az első három helyet.

A balatonfűzfői verseny 111 fős mezőnyében cseh, osztrák és szlovák versenyzők is vízre szálltak, a selejtezőket sárga és kék csoportokra bontva vívták a hajók. A verseny első napján a sárga csoport fél futamot tudott teljesíteni, a kék számára viszont a hátszél már félszéllé változott, így a rendezőség a kikötőbe vezényelte a társaságot.

A verseny első napján a sárga csoport fél futamot tudott teljesíteni, a kék számára viszont a hátszél már félszéllé változott, így a rendezőség a kikötőbe vezényelte a társaságot.

A második nap rövid parti halasztással indult, majd fél 1 után ment el az első rajt – a kék csoporté –, végül mindkét csoport 4-4 futammal zárta a selejtezőket. A verseny harmadik napja szintén parti halasztással kezdődött, de délután elindult az aranycsoport első futama.

Az összetett lista első három helyén az SVE versenyzői, Héder Benedek Barna, Borda Levente és Tóth Attila végeztek, a legjobb női versenyző az összetettben 4. helyezett Fehér Boróka, a BYC 1912 vitorlázója lett. A legjobb külföldi pedig a szlovák Oliver Brestovsky, aki az összetett lista 10. helyén végzett – írta a hunsail.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!